Kritisk Debat

Kritisk Debat

 Aktuelt nummer : 16. årgang, februar-2020

 

 

 

 

 

Mandagskommentar

Den synlige hånd

 

30. marts 2020
”Coronaepidemi presser retsstaten”, hedder lederen i Jyllands Posten (JP) fra den 21. marts og fortsætter: ”Overalt indføres der nødlove, som går på kompromis med retsstatens dyreste principper med indgreb i den personlige frihed uden sidestykke i et demokrati”.

Læs mere »

Spidsartikel

Opbrud i EU – venstrefløjens udfordring

 

Den nye EU-kommission under Ursula Von der Leyens formandskab har fart på. Allerede indenfor de første måneder af dens levetid har den annonceret flere kontroversielle projekter, som vil skille vandene mellem medlemslandene, statslederne og de politiske partier. Samtlige forslag reflekterer et begyndende opbrud i Unionen, og som sådan stiller de også den organiserede politiske venstrefløj overfor en afgørende udfordring. Afklaring af forholdet til EU!

Læs mere »

Leder

Hvis ikke EU-mindsteløn, hvad så?

 

Siden den nye kommissionsformand, Ursula von der Leyens store tale til EU-parlamentet, hvor hun annoncerede, at en EU-mindsteløn bliver en væsentlig del af kommissionens program, har det ikke skortet på de store overskrifter i dansk presse. Modstanden fra de faglige topledere og den socialdemokratiske beskæftigelsesminister har været til at få øje på. Begrundelserne har ikke været overbevisende.

Læs mere »


Fagbevægelse og arbejdsmarkedHverdagsliv og modstandsformerInternationaltAnmeldelserDebatKritisk Debat's bankkonto : 53870425827 reg.5387

Næste nummer udkommer 15. april 2020