Kritisk Debat

Kritisk Debat

 Aktuelt nummer : 15. årgang, juni-2019

 

 

 

 

 

Mandagskommentar

Fortsat handelskrig USA-Kina ?

 

De to præsidenter, Donald Trump og Xi Jinping , skal mødes i forbindelse med den kommende G-20 samling, som finder sted i Osaka i dagene 26-29. juni, for at diskutere løsninger på den handelskrig, USA har indledt mod Kina, og som den amerikanske regering nu truer med at eskalere.

Læs mere »

Spidsartikel

Modvækst : en teori om radikal overflod.

 

Efterhånden som klimakrisen forværres, og de kulstofbudgetter, der er fastlagt i Parisaftalen, krymper, er klimaforskere og økologer i stigende grad begyndt at opfatte økonomisk vækst som et problem. Vækst styrker behovet for energi og gør det betydeligt vanskeligere – og sandsynligvis umuligt – at overgå til ren energi hurtigt nok til at forhindre en potentielt katastrofal global temperaturstigning.

Læs mere »

Leder

Stemningsopbrud

 

Resultatet af folketingsvalget er både herhjemme og i udlandet i medierne blevet udlagt som en markant rød valgsejr. Den vurdering holder ikke for en nærmere prøve. Det kommer nærmere de faktiske forhold at tale en vandring fra højre ind mod den borgerlige midte og i mindre omfang over midten til Socialdemokratiet.

Læs mere »


Fagbevægelse og arbejdsmarkedHverdagsliv og modstandsformerInternationaltDebatAnmeldelserNæste nummer udkommer 15. oktober 2019